Регистрация

Крем супа от карфиол с мляко

Крем супа от карфиол с мляко
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1150

Гъста пюрирана карфиолена супа с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 50 г масло
  • 1 глава лук
  • 2 скилиди чесън
  • 400 мл пилешки бульон
  • 1/4 ч.л. бял пипер на прах
  • 1/4 ч.л. индийско орехче на прах
  • 400 мл мляко
  • сол на вкус
  • див лук за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Лука и чесъна наситнете.

2. Сгорещете половината от маслото на умерен огън и в него запържете лука до прозрачност.

3. Карфиола накъсайте на розички и измийте.

4. Към лука прибавете наситнения чесън и гответе около 1 минута.

5. След това добавете карфиола, покрийте с капак и задушавайте 3 минути.

6. Налейте бульона и отново похлупете. Варете 15 минути.

7. Налейте млякото и кипнете. Махнете от огъня.

8. Добавете солта, индийското орехче и белия пипер. Пюрирайте.

9. В още топлата супа сложете останалото масло, като е важно да бъде студено. Разбърквайте докато се разтопи. Опитайте на вкус и по желание добавете още подправки.

10. Поднесете с украса от пера див лук или друга декорация по избор.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта