Карфиолена супа с гъби и мляко
Крем супа от карфиол с украса от гъби соте.
Необходими продукти:
- 1,2 л зеленчуков бульон
- 1 глава карфиол
- 1 голям картоф
- 1 глава лук
- 300 грама гъби от вид по желание
- 2 с.л. масло
- 4 с.л. зехтин
- 2 ч.ч. мляко
- 100 мл заквасена сметана
- 2 стръка пресен лук
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете гъбите на полумесеци и ги запържете леко в зехтина. Овкусете със сол и пипер и си заделете за украса.
2. Карфиола накъсайте на розички, а картофите и лука нарежете на малки кубчета. След това ги запържете в маслото докато хванат лека коричка.
3. Кипнете бульона и изсипете в него запържените зеленчуците. След няколко мин. добавете и млякото и оставете да ври всичко заедно докато зеленчуците омекнат напълно. Осолете на вкус.
4. Пюрирайте ястието с блендер.
5. При поднасяне гарнирайте с лъжичка заквасена сметана, парчета запържени гъби и поръсете със зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ