Регистрация

Зеленчукова супа с варени яйца

Зеленчукова супа с варени яйца
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1631

Карфиолена супа с картофи, моркови и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г карфиол
  • 1 морков
  • 2 картофа
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 2 яйца
  • 100 г течна животинска сметана
  • 1,5 л зеленчуков бульон
  • сол и пипер на вкус
  • китка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте моркова на едро ренде, а лука наситнете. След това запържете в растителната мазнина докато лукът започне да пожълтява. Махнете от огъня.

2. Сложете бульона да кипва, а яйцата да се сварят до твърдост.

3. Карфиола разделете на розички и измийте добре. Картофте рендосайте на едро.

4. В кипналия бульон изсипете картофите, карфиола и запръжката. Подправете със сол и пипер и оставете да се готви за 12 минути.

5. Сварените яйца разделете на жълтъци и белтъци. Жълтъците стрийте с пръсти на трохи в сметаната. След това с нея застройте супата.

6. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с нарязаните на хапки белтъци и листенца пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта