Зеленчукова супа с варени яйца
Карфиолена супа с картофи, моркови и сметана.
Необходими продукти:
- 250 г карфиол
- 1 морков
- 2 картофа
- 1 глава лук
- 2 с.л. растителна мазнина
- 2 яйца
- 100 г течна животинска сметана
- 1,5 л зеленчуков бульон
- сол и пипер на вкус
- китка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте моркова на едро ренде, а лука наситнете. След това запържете в растителната мазнина докато лукът започне да пожълтява. Махнете от огъня.
2. Сложете бульона да кипва, а яйцата да се сварят до твърдост.
3. Карфиола разделете на розички и измийте добре. Картофте рендосайте на едро.
4. В кипналия бульон изсипете картофите, карфиола и запръжката. Подправете със сол и пипер и оставете да се готви за 12 минути.
5. Сварените яйца разделете на жълтъци и белтъци. Жълтъците стрийте с пръсти на трохи в сметаната. След това с нея застройте супата.
6. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с нарязаните на хапки белтъци и листенца пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ