Карфиолена супа с пилешко и гъби
Супа с карфиол, картофи, моркови, гъби и мръвка от пиле.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди
- 3 картофа
- 1 средна глава карфиол
- 200 г печурки
- 1 глава лук
- 1-2 моркова
- 2 дафинови листа
- 20 мл растителна мазнина
- сол и пипер на вкус
- пресен магданоз и заквасена сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Измийте пилешкото месо, нарежете го на неголеми парченца и го сложете да се вари в 2,3 литра вода, като през първите 20-тина минути след кипването отпенвате бульона.
2. Добавете сол, пипер и дафиновите листа и гответе още 20 минути.
3. През това време обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на малки кубчета. Добавете в супата.
4. После нарежете моркова на тънки кръгчета и ги изсипете в тенджерата с ястието.
5. Лука обелете и наситнете, а гъбите измийте хубаво и нарежете на едро.
6. Сгорещете мазнината, запържете в нея лука, а щом започне да покафенява, изсипете и гъбите. Гответе докато течността им се изпари. Овкусете със сол и пипер и изсипете в супата.
7. Карфиола накъсайте на розички и сложете и тях в тенджерата. Оставете да поври докато карфиола се сготви, но остане леко хрупкав - така е по-вкусно.
8. Сервирайте супата с наситнен пресен магданоз и лъжичка заквасена сметана по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ