Регистрация

Карфиолена супа с пилешко и гъби

Карфиолена супа с пилешко и гъби
  |   Порции 0   |   Видяна: 1325

Супа с карфиол, картофи, моркови, гъби и мръвка от пиле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди
  • 3 картофа
  • 1 средна глава карфиол
  • 200 г печурки
  • 1 глава лук
  • 1-2 моркова
  • 2 дафинови листа
  • 20 мл растителна мазнина
  • сол и пипер на вкус
  • пресен магданоз и заквасена сметана за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Измийте пилешкото месо, нарежете го на неголеми парченца и го сложете да се вари в 2,3 литра вода, като през първите 20-тина минути след кипването отпенвате бульона.

2. Добавете сол, пипер и дафиновите листа и гответе още 20 минути.

3. През това време обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на малки кубчета. Добавете в супата.

4. После нарежете моркова на тънки кръгчета и ги изсипете в тенджерата с ястието.

5. Лука обелете и наситнете, а гъбите измийте хубаво и нарежете на едро.

6. Сгорещете мазнината, запържете в нея лука, а щом започне да покафенява, изсипете и гъбите. Гответе докато течността им се изпари. Овкусете със сол и пипер и изсипете в супата.

7. Карфиола накъсайте на розички и сложете и тях в тенджерата. Оставете да поври докато карфиола се сготви, но остане леко хрупкав - така е по-вкусно.

8. Сервирайте супата с наситнен пресен магданоз и лъжичка заквасена сметана по желание.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта