Крем супа от зелен фасул с карфиол
Лесно | Порции 5-6
| Видяна: 1794
Постна супа от зелен боб с още зеленини.
Необходими продукти:
- 400 г зелен фасул
- 1 глава карфиол
- 1 тиквичка
- 1 с.л. зехтин
- 1 литър зеленчуков бульон
- 1 клонка розмарин
- 2 стръка босилек + листенца за украса при поднасяне
- сол, черен и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пуснете бульона да кипне в голяма тенджера, а през това време измийте и нарежете тиквичката на парчета, карфиола накъсайте на цветчета, а фасула разрежете на третинки.
2. Пуснете зеленчуците във врящия бульон, добавете босилека и розмарина и оставете да се готвят за 12 минути на силен огън.
3. Пюрирайте супата, подправете със сол и пипер на вкус и поднесете с украса от листа пресен босилек и капки зехтин. Може да се сервира и студена.
Най-важните съставки
босилек, зелен фасул, зеленчуков бульон, зехтин, карфиол, розмарин, сол, сол и пипер, тиквички, черен пипер
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ