Китайски пелмени с месо и тофу
Пелмени със свинска и пуешка кайма.
Необходими продукти:
- 250 г свинска кайма
- 250 г пуешка кайма
- 150 г тофу
- 2 с.л. соев сос
- 1 и 1/2 с.л. настърган джинджифил
- 1 и 1/2 с.л. зелен лук
- 2 скилидки (фино счукан)
- 1/2 ч.л. много лют червен пипер
- 1 пакет пелмени
Начин на приготвяне:
1. Смесете каймите, тофуто и подправките в купа и разбъркайте хубаво.
2. Постелете необходимия брой пелмени.
3. Прибавете по еднакво количество от сместа в средата на всеки.
4. Навлажнете с пръст краищата им с вода.
5. Сгънете всяко ръбче и притиснете, за да се слепи.
6. Завийте всички ъгълчета в една и съща посока, така че пълнежът да е напълно затворен.
7. Загрейте предварително малко олио от канола в незалепващ тиган на среден огън.
8. Сложете пелмените в сгорещения тиган по няколко едновременно.
9. Изпържете ги докато се получи хрупкава кафява коричка.
10. Намалете огъня до слаб и внимателно прибавете вода, колкото да покрие дъното на тигана.
11. Покрийте съда и оставете ястието да се задуши за около 5 мин.
12. Охладете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ