Китайски пълнени кексчета
Сладки китайски пълнени кексчета.
Необходими продукти:
За плънката:
- 2 с.л. мед или малтоза
- 3/4 ч.ч. пудра захар
- 2 с.л. разтопено масло
- 6 с.л. брашно
За тестото:
Тесто A:
- 2 ч.ч. брашно
- 5 с.л. олио или мазнина за сладкиши
- 10 с.л. вода
- 1/4 ч.л. сол
Тесто Б:
- 1 ч.ч. брашно
- 7 с.л. олио или мазнина за сладкиши
Начин на приготвяне:
1. На пълнежа: загрейте леко меда или малтозата до омекване. Свалете от котлона. Добавете меда, маслото и брашното към пресятата захар, разбъркайте и омесете гладко тесто. Нарежете го на 20 парчета.
2. На тесто A: Смесете необходимите продукти на гладко тесто. Оставете да престои 20 мин. и разточете като за хляб. Нарежете на 20 парчета.
3. На тесто Б: Смесете необходимите продукти на гладко тесто. Оставете да престои 20 мин. и разточете като за хляб. Нарежете на 20 парчета.
4. Приплескайте парчетата от тесто A, след това парчетата от тесто Б в средата им и увийте краищата, така че тесто Б да остане отвътре. Приплескайте леко. С помощта на точилка оформете правоъгълници. Завийте всеки на руло откъм горния край и обърнете вертикално. Отново разточете на правогълник. Повторете с останалото тесто.
5. Леко приплескайте всяко парче и сложете по парче плънка в средата му. Съберете краищата и слепете. Отново разточете, този път на плосък кръг с диаметър 5 см.
6. Загрейте предварително фурната на 180ºС. Сложете кексчетата в тавичка за печене и печете 20 мин. или до златисто-кафяво.
7. Извадете, охладете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ