Вегетариански дъмплинги със зеле и гъби
Пълнени пържени китайски хапки със зеленчуци.
Необходими продукти:
За плънката:
- 1/2 китайско зеле (или обикновено, но по-крехко)
- 2 скилидки чесън
- царевични зърна
- 1 голям морков, настърган
- шепа гъби
- 5 шалота
- 1/2 ч.ч. соев сос
- 2 с.л. сусамово олио
- 1 яйце
За дъмплинга:
- пакет готови дъмплинги или си ги направете, както ги обичате
За соса:
- 1/4 ч.ч. соев сос
- 1/2 лимон
- семена сусам за поръсване
Допълнително:
- вода (за залепване на дъмплингите)
- олио (за пържене)
Начин на приготвяне:
1. Разделете дъмплингите един от друг.
2. В голяма купа, обединете зеленчуците, тъмния соев сос, чесъна и сусамовото олио.
3. Счупете яйцето върху зеленчуковата смес и разбъркайте.
4. Сложете около 1 ч.л. от сместа по средата на всеки дъмплинг, намокрете краищата и притиснете един към друг в полукръг.
5. Пържете около минута и половина от всяка страна в малко олио, докато станат хрупкави.
На соса:
1. Разбъркайте соевия соси лимоновия сок в малка купа и поръсете със семена сусам.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ