Телешко задушено със соев сос
Телешко по китайски с подправки.
Необходими продукти:
- царевично олио или зехтин
- 1 - 2 лука шалот, пресен или сушен
- 1 - 1,3 кг смляно телешко
- голяма щипка суха китайска подправка "Пет подправки"
- 20 мл сос от стриди
- около 30 мл соев сос
- 1 с.л. захар
- сол
- оризово вино
По желание:
- пържени дъмплинги с тофу
- 2 - 3 парченца сладък корен
- 5-6 обелени твърдо сварени яйца
Начин на приготвяне:
1. Сложете олиото в дълбока тенджерка на силен огън.
2. Когато се сгорещи, прибавете лука шалот.
3. Малко след това, когато усетите аромата на лука, сложете смляното телешко.
4. Изпържете като разбърквате каймата почти до покафеняване.
5. Прибавете соев сос (на вкус).
6. Прибавете сос от стриди.
7. Прибавете сухата китайска подправка "Пет подправки".
8. Прибавете захар.
9. Прибавете сол на вкус и гответе докато месото поеме ароматите.
10. Прибавете малко оризово вино.
11. Покрийте месото с вода (не много).
12. По желание прибавете пържени дъмплинги с тофу, 2 - 3 парченца сладък корен и 5-6 обелени твърдо сварени яйца.
13. Намалете огъня до среден или слаб и задушавайте до желаната готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ