Кашкавалена супа с пушено пиле, картофи и гъби
Гъбена супа с пилешко филе, плочки кашкавал за сандвичи, моркови, лук и картофи.
Необходими продукти:
- 600 г картофи
- 1,8 л вода
- 400 г пушено пилешко филе (може свинска шунка или друг колбас по избор)
- 2 глави лук
- 1 морков
- 4 с.л. олио
- 400 г печурки
- 50 г масло
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. пушен пипер (заменете със сладък червен пипер, ако нямате пушен червен пипер)
- 1 ч.л. черен пипер
- 300 г кашкавалчета на плочки за сандвичи
- 50 г листа магданоз
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте, нарежете на хапки и изсипете в тенджера. Залейте с водата и пуснете да кипнат на силен огън.
2. Пилешкото филе нарежете на кубчета и добавете при картофите. Щом водата заври, намалете огъня на умерен към слаб. Сложете капак и оставете да се вари 20-25 минути.
3. Наситнете лука, моркова нарежете първо на кръгчета и след това на лентички. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци.
4. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука на умерен огън за 3 минути. Добавете морковите и гответе още 7 минути при периодично бъркане.
5. Изсипете гъбите в тигана, добавете маслото и мешайте докато се разтопи. Овкусете със сол, пипер и пушен или сладък червен пипер. Гответе докато времето за къкрене на супата изтече - около 7-8 минути.
6. Начупете плочките кашкавал на парченца в супата и изсипете гъбената запръжка. Бъркайте докато кашкавалът се разтопи и се превърне в апетитен сос. Оставете да покъкри финални няколко минути, като опитате на соленост.
7. Наситнете листата на магданоза и ги прибавете в тенджерта. Размешайте и махнете от котлона. Сервирйате топла.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ