Гъбена супа с мащерка и сметана
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 1185
Безмесна супа от гъби със сметана, масло и картофи.
Необходими продукти:
- 200 г картофи
- 300 г гъби
- 600 мл пиешки или зеленчуков бульон
- 50 г масло
- 200 мл готварска течна незаквасена сметана
- 2 скилидки чесън
- 3-5 клонки мащерка
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Картофите сварете.
2. Гъбите почистете, нарежете на едро и сложете да се варят в бульона.
3. Готовите картофи обелете и нарежете на едро при гъбите, когато са почти готови. Добавете чесъна.
4. Пюрирайте супата, като си извадите няколко гъбки за украса.
5. Добавете маслото, сметаната и мащерката (като си заделите мащерка и за украсата). Кипнете. При нужда налейте още бульон.
6. Поднесете топло с резени гъбки и клонки мащерка за украса.
Най-важните съставки
гъби, зеленчуков бульон, картофи, масло, мащерка, незаквасена сметана, пилешки бутчета, сметана, сол, сол и пипер, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ