Регистрация

Гъбена супа с мащерка и сметана

Гъбена супа с мащерка и сметана
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1185

Безмесна супа от гъби със сметана, масло и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г картофи
  • 300 г гъби
  • 600 мл пиешки или зеленчуков бульон
  • 50 г масло
  • 200 мл готварска течна незаквасена сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 3-5 клонки мащерка
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Картофите сварете.

2. Гъбите почистете, нарежете на едро и сложете да се варят в бульона.

3. Готовите картофи обелете и нарежете на едро при гъбите, когато са почти готови. Добавете чесъна.

4. Пюрирайте супата, като си извадите няколко гъбки за украса.

5. Добавете маслото, сметаната и мащерката (като си заделите мащерка и за украсата). Кипнете. При нужда налейте още бульон.

6. Поднесете топло с резени гъбки и клонки мащерка за украса.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта