Традиционна гъбена супа със застройка
Гъбена супа с ориз и зеленчуци.
Супа с гъби, ориз и зеленчуци показва кулинарната влогърка Милена, като дава идея за лесно и леко ястие за топлите дни, което няма да ни задържи дълго в кухнята по време на лятната ваканция. Но все пак ще нахрани семейството без да натежи. В тази супа няма месо, а ако решите да я приготвите без застройка, тя става веганска и съвсем лекичка.
Водата се оставя да кипне с малко сол и растителна мазнина в тенджера, а през това време се измиват и наситняват гъбите и зеленчуците - морков, зелена чушка, лук и домат. Ако не искате неприятни люспи в ястието - обелете домата. След като течността кипне, изсипвате зеленчуците в нея и оставяте да се готвят до полуомекване. Добавя се и ориза и се засичат още 12 минути.
За застройката се смесват жълтък с оцет, кисело мляко и брашно. Милена слага кафена чаша брашно, но това количество може да направи чобата прекалено гъста. И по-малко няма да е лошо. На финала ястието се поднася с наситнен пресен магданоз и хляб по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ