Гъбена супа с картофи и лук
Веганска супа с гъби и картофени лентички.
Необходими продукти:
- 500 грама гъби от вид по желание
- 3 литра вода
- 2 големи картофа
- 1 глава лук
- 1 двойна шепа фиде
- сол на вкус
- сметана за поднасяне (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите и ги нарежете на малки парченца. Изсипете ги да се варят в 3 литра подсолена вода.
2. Нарежете лука на кубчета, а картофите на лентички и ги прибавете към супата. Оставете да къкри на среден огън за 40-45 минути. Периодично изгребвайте и изхвърляйте пяната, която се събира от супата.
3. Добавете фидето и варете още 12-15 мин., като се съобразите с указанията на опаковката.
4. Поднесете със сметана за гарниране по желание, като ако постите, потърсете си растителна сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ