Какаова торта Прага с ром и шоколад
Трудно | Порции 12
| Видяна: 3440
Торта с какаови блатове, млечен крем и кайсии.
Бон Апети
Излъчен на 04.02.2016
Рецептата за торта Прага е за онези изтънчени любители на хубавите сладкиши, които нямат проблем да прекарат 2-3 часа в кухнята в името на направата на изискан десерт. В блатовете й се крият бити белтъци и какао, след това се напояват с ром, а после получават крем от кондензирано мляко и яйца и сладко от кайсии. За финал правим ковертюр на тортата - плътна шоколадова коричка.
Най-важните съставки
бакпулвер, белтъци, брашно, ванилия, ванилова есенция , ванилова захар, жълтък, захар, кайсии, какао, какао на прах, кондензирано мляко, масло, натурален шоколад, ром, черен шоколад, шоколад, яйце
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ