Здравословни тиквички на фурна
Чипс от тиквички с горчица, кисело мляко, чесън и копър.
Идеята da_sgotvim_s_milena ни подтиква да си направим вкусни домашни тиквички с панировка, които обаче са здравословни и не се налага да бъдат отцеждани от олиото както пържените им събратя. Освен това зеленчуците се мариноват и придобиват особено апетитна коричка от подправки, която им придава изкусително ухание и вкус. Също е добре да се каже, че наподобяват стиклети или чипс, затова могат да играят роля на едно диетично мезе за бира. Ето и как се правят:
Тиквичките се обелват и се нарязват на ленти. В купа се смесват кисело мляко, горчица, сол, копър и чесън и след това зеленчуковите пръчици се изсипват в сместа и се разбъркват добре. Ако имате време, е добре да ги оставите да се мариноват за половин час, но ако бързате, не е голям проблем да продължите нататък с приготвянето. Трябва да оваляте треските в галета и да подредите в тава за печене. Няколко капки зехтин и зеленчуковият чипс влиза във фурната за 40-тина минути на 190 С. А после можете да поднесете със сос за потапяне по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ