Тиквички с плънка от булгур и кайма
Пълнени тиквички с булгур и кайма.
Бон Апети
Излъчен на 01.08.2018
Тиквички с плънка от кайма, сирене и булгур с аромат на мента и чесън готвят Лора и Стоян. Това е идея за делничен семеен обяд или вечеря, защото се прави лесно и може да се сервира и без хляб - сърцевината от булгур с кайма особено засища, но трудно се преяжда с нея.
За тази рецепта е добре да си намерите от кръглите тиквички, които изглеждат много по-кокетно, изпечени под формата на кошнички. Заложете на по-голяма бройка, защото хапването им увлича и се ослажда. Капачетата се отрязват, вътрешността се издълбава с чаена лъжица, а останалата кошничка се овкусява със сол и пипер.
В тиган се запържва наситнен чесън, добавя се сърцевината от тиквичките и след това кайма. Готви се докато смляното телешко месо се разпадне на трохи. Следва добавка от предварително сварен булгур, мента за аромат и сол и пипер. Финалната щриха е лимонов сок и лимонова кора. Тази плънка се разпределя в тиквичките и отгоре се запечатва с овче или бяло краве сирене. Пече се за 30 минути на 190 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ