Регистрация

Запържено пилешко със сос от черен боб

Запържено пилешко със сос от черен боб
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2966

Пилешки гърди със зеленчуци на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки гърди (около 500 г), нарязани
  • 1 с.л. оризово вино
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 глава червен лук, нарязан
  • 1 жълта сладка чушка, нарязана
  • 1 червена сладка чушка, нарязана
  • 1 зелена сладка чушка, нарязана
  • 3 стръка зелен лук, нарязани на парчета с дължина 1 см
  • 2 с.л. сос от черен боб
  • 1 с.л. картофено нишесте
  • 3 с.л. вода
  • 3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте пилешкото в оризовото вино и соевия сос поне 1 час.

2. Загрейте 1 с.л. олио, изпържете нарязаното пилешко и когато си промени цвета до леко златисто-кафяво, извадете от уока.

3. Почистете уока и загрейте 1 с.л. олио, изпържете лука за 3 мин. и го извадете.

4. Загрейте 1 с.л. олио, изпържете сладките чушки за 5 мин. и добавете пилешкото и лука. Разбъркайте хубаво.

5. Смесете соса от черен боб, водата и картофеното нишесте, добавете сместа в уока, разбъркайте и поръсете със зелен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта