Запържено пилешко със сос от черен боб
Пилешки гърди със зеленчуци на тиган.
Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди (около 500 г), нарязани
- 1 с.л. оризово вино
- 1 с.л. соев сос
- 1 глава червен лук, нарязан
- 1 жълта сладка чушка, нарязана
- 1 червена сладка чушка, нарязана
- 1 зелена сладка чушка, нарязана
- 3 стръка зелен лук, нарязани на парчета с дължина 1 см
- 2 с.л. сос от черен боб
- 1 с.л. картофено нишесте
- 3 с.л. вода
- 3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилешкото в оризовото вино и соевия сос поне 1 час.
2. Загрейте 1 с.л. олио, изпържете нарязаното пилешко и когато си промени цвета до леко златисто-кафяво, извадете от уока.
3. Почистете уока и загрейте 1 с.л. олио, изпържете лука за 3 мин. и го извадете.
4. Загрейте 1 с.л. олио, изпържете сладките чушки за 5 мин. и добавете пилешкото и лука. Разбъркайте хубаво.
5. Смесете соса от черен боб, водата и картофеното нишесте, добавете сместа в уока, разбъркайте и поръсете със зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ