Задушен в саке морски костур
Риба на пара, сварена върху листа от зелен лук.
Необходими продукти:
- морски костур около килограм
- зелен лук
- джинджифил
- саке
- мирин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Намажете рибата със сол и пипер.
2. Срежете почистения зелен лук на половинки. Зелените пера ще се използват като основа при варенето на пара, а с бялата част ще напълните филето.
3. Направете вертикални прорези в рибата и ги напълнете с бялата част на зеления лук, нарязана на тънки ленти по дължина.
4. В уреда за варене на пара сложете перата на лука като основа, така че рибата да не залепне за дъното. По този начин ще поеме и от вкуса на лука докато се готви.
5. В уок или голям тиган сложете малко мирин и щедро количество саке.
6. Оставете да заври и задушете костура.
7. След като се сготви до желаната готовност (около 12 мин.), може да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ