Рифов костур в мисо
Японска рецепта за риба.
Необходими продукти:
- 100 г филе от рифов костур (или обикновен)
- 1 ч.л. олио
- сол и пипер
- малка връзка гъби шимеджи
- 300 мл супа мисо (или 20 г мисо паста и 300 мл вода)
Начин на приготвяне:
1. Натрийте рибата със сол и пипер.
2. Сгорещете тиган с олио.
3. Изпържете гъбите като разбърквате за 2 мин. с щипка сол, изсипете в чиния и заделете.
4. В същия тиган изпържете рибата и от двете страни до готовност.
5. През това време пригитвете супата, според упътването на опаковката.
6. Сложете рибата в дълбок съд и покрийте с гъбите.
7. Полейте със супата и поднесете.
Можете да използвате и фурна:
1. Намажете рибата и гъбите с малко олио.
2. Печете заедно, в отделни съдове, в предварително загрята фурна на 200ºC.
3. След 3 мин. извадете гъбите и обърнете костура, ако желаете.
4. Печете още 8 мин. или до готовност на рибата.
5. Извадете и поднесете полята със супа мисо.
Забележка:
Ако прибавяте зеленчуци в супата, тогава не слагайте гъби.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ