Регистрация

Рифов костур в мисо

Рифов костур в мисо
Средно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 2665

Японска рецепта за риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г филе от рифов костур (или обикновен)
  • 1 ч.л. олио
  • сол и пипер
  • малка връзка гъби шимеджи
  • 300 мл супа мисо (или 20 г мисо паста и 300 мл вода)

Начин на приготвяне:

1. Натрийте рибата със сол и пипер.

2. Сгорещете тиган с олио.

3. Изпържете гъбите като разбърквате за 2 мин. с щипка сол, изсипете в чиния и заделете.

4. В същия тиган изпържете рибата и от двете страни до готовност.

5. През това време пригитвете супата, според упътването на опаковката.

6. Сложете рибата в дълбок съд и покрийте с гъбите.

7. Полейте със супата и поднесете.

Можете да използвате и фурна:

1. Намажете рибата и гъбите с малко олио.

2. Печете заедно, в отделни съдове, в предварително загрята фурна на 200ºC.

3. След 3 мин. извадете гъбите и обърнете костура, ако желаете.

4. Печете още 8 мин. или до готовност на рибата.

5. Извадете и поднесете полята със супа мисо.

Забележка:
Ако прибавяте зеленчуци в супата, тогава не слагайте гъби.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта