Регистрация

Костур с портокал и доматен сос

Костур с портокал и доматен сос
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4708

Риба с портокали и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 филе от костур, разполовено
  • 1/2 малка глава лук (за предпочитане да не е шалот, а жълт лук), ситно нарязан
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 1/2 с.л. зехтин
  • щипка сол и пипер

За маринатата:

  • 5 с.л. зехтин
  • кората на 1 портокал
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 1 скилидка чесън, намачкан, но не счукан

За соса:

  • 40 мл бяло вино
  • сокът на 1 портокал
  • 1 узрял домат, обелен, без семената и нарязани на кубчета
  • кората на 1/2 портокал
  • захар на вкус, според това колко сладък е портокалът
  • 1 портокал, обелен и нарязан на парчета

Начин на приготвяне:

1. Заделете 2 с.л. от маринатата за после.

2. Мариновайте рибата 30 мин.

3. Извадете я от маринатата и овкусете със сол и пипер.

4. Сгорещете заделената марината в тиганче.

5. Изпържете рибата от двете страни до покафеняване и готовност.

6. Свалете от огъня и заделете.

7. Сгорещете зехтин в друг тиган.

8. Прибавете лука и чесъна.

9. Запържете ги докато лукът омекне.

10. Прибавете бялото вино.

11. Оставете да къкри докато намали обема си наполовина.

12. Прибавете портокаловия сок, кората и доматите.

13. Гответе 1 мин. или докато сосът се сгъсти.

14. Прибавете захар на вкус.

15. Прибавете портокаловите резени и гответе още 10 секунди.

16. Залейте рибата със соса.

17. Поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ча
  2. ПИЛЕ
  3. Торта
  4. Див
  5. риба
  6. рак
  7. 32
  8. сърца
  9. к

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта