Желиран телешки език с моркови
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4648
Варен телешки език със зеленчуци и желатин.
Необходими продукти:
- 350 грама телешки език
- 2 дафинови листа
- 2 глави лук
- 3 моркова
- сол и черен пипер на вкус
- 1 краставица
- 1 пакет желатин
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
1. Измийте и почистете телешкия език, залейте го с вода и оставете да кипне.
2. Добавете в бульона наситнения лук, морковите на кръгчета, дафиновия лист, солта и черния пипер.
3. Когато езикът се свари, го извадете и нарежете на парченца.
4. В бульона със зеленчуците добавете желатина и размесете.
5. Хапките език разстелете по дъното на тавичка. Залейте отгоре с желирания бульон с парчета зеленчуци, а накрая подредете резени лимон и краставица за украса.
Най-важните съставки
волски език, дафинов лист, желатин, краставица, лимон, лук, моркови, сол, сол и пипер, телешки език, черен пипер
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ