Варен телешки език за мезе към водка
Телешки език с аромат на дафинов лист, бахар и целина.
Необходими продукти:
- 1 телешки език
За бульона:
- лук
- копър
- моркови
- целина
- магданоз
- дафинов лист
- бахар
- сол
- черен пипер на зърна
- горчица за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода с продуктите за бульона на вкус, а докато течността заври измийте хубаво езика. След това го пуснете в тенджерата.
2. Варете продължително докато при прободване на езика с шиш или вилица уредът влезе в него лесно и от дупката не изстича кървав сос.
3. След като езикът е готов, шокирайте го под студена течаща вода. Така кожата му ще се отлепи от месото и ще я обелите по-лесно. А точно това трябва да направите.
4. Сервирайте с горчица или сос за потапяне по желание. Ястието е перфектно руско мезе за водка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ