Телешки език с кашкавалена коричка
Запечени парчета телешки език с масло и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 телешки език
- 125 г масло (1 малка опаковка)
- 1 жълтък
- 150 г кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
- сокът на 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
1. Залейте езика с вода и сложете да се вари на умерен огън около 1:30-2 часа.
2. Обелете езика докато е още топъл. Оставете да се охлади и нарежете на парчета с дебелина около 2 см.
3. Подредете парчетата в терин или тава, като леко може да се застъпват.
4. С миксер в купа разбийте жълтъка. Добавете маслото на стайна температура и разбийте на крем.
5. Добавете сол и пипер, лимоновия сок и 1 с.л. вода. Разбийте отново.
6. Рендосайте кашкавала на едро или го нарежете на малки кубчета.
7. Прибавете към соса и с получената смес намажете езика отгоре.
8. Запечете за 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ