Борш - много зеленчуци на супа
Постен борш с продукти за салата.
Необходими продукти:
- 1 глава червен лук
- 1 голям морков
- 4 картофа
- 4 скилидки чесън
- 300 г зеле
- 1,5 л вода
- 2 средни глави цвекло
- 2 стебла целина
- 2 с.л. доматен концентрат
- 1 лимон
- сол, черен пипер и захар на вкус
Начин на приготвяне:
1. Започнете като си направите заготовки. Лука - наситнете, моркова - рендосайте, картофите обелете и нарежете на малки кубчета, зелето - наситнете, а целината - нарежете косо.
2. Всички тези продукти смесете в тенджера, залейте с водата и оставете да се варят под капак докато картофите не омекнат.
3. Рендсайте цвеклото и го смесете с намачкания на паста с малко сол чесън и доматения концентрат. Изсипете в супата и варете още 5 минути.
4. Подправете със сол, пипер и захар на вкус. Махнете от котлона. Щом леко се охлади, изстискайте част от сока на лимона.
5. Можете да сервирате както топла, така и студена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ