Зимен борш с месо и кисело зеле
Украинска супа с мръвки, зеленчуци и запръжка.
Необходими продукти:
- 300 грама месо по избор (пилешко, телешко, свинско)
- 1 морков
- 2 глави лук
- 2 глави цвекло
- 4 картофа
- 2 домата
- 200 грама отцедено кисело зеле
- 1 ч.л. захар
- сол, пипер и други подправки на вкус
- олио за пържене
- вода за варене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на ситно, а морковите настържете на едро ренде. Запържете ги в малко мазнина до покафеняване.
2. Нарежете картофите и доматите на малки кубчета, цвеклото рендосайте. Пресипете лука и морковите от тигана и в остатъчната мазнина запържете доматите. Добавете към тях цвеклото.
3. Нарежете зелето в тиган с мазнина и го запържете. Добавете малко вода и го оставете да заври. После махнете от огъня.
4. Сложете да се вари месото. Ако се събира пяна - изгребвайте я периодично. Когато мръвките са почти готови, добавете при тях картофите и лука с морковите.
5. Когато картофите са омекнали и готови за консумация, изсипете в супата доматите с цвеклото и зелето. Варете още около 5 минути.
6. Отстранете от огъня и овкусете със сол, пипер и подправки по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ