Борш със сметана и бекон
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4026
Пруски борш с месо и цвекло.
Необходими продукти:
- 500 г сварено и обелено цвекло
- 1 л зеленчуков бульон
- 1 глава лук
- 1 с.л. риган
- сол
- 1/4 ч.ч. пшенично брашно
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. оцет
- 1/2 ч.ч. заквасена или незаквасена сметана
- 4 ленти бекон (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и го сварете с ригана за 15 мин. в зеленчуковия бульон.
2. Прибавете цвеклото и брашното.
3. Разбийте с пасатор.
4. Върнете на котлона да кипне отново.
5. Овкусете със сол и оцет.
6. Нарежете лентите бекон на малки кубчета и ги запържете. Отцедете от мазнината.
7. Поднесете супата щедро украсена със заквасена сметана и запържения бекон.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ