Айсберг с крутони, пилешко и дресинг
Предястие с паста, пилешко, зеленуци и дресинг.
Необходими продукти:
- 600 г пилешки гърди
- сол и пипер
- зехтин
- 4 филии хляб
- 400 г чери домати
- 200 г паста фарфале (пеперудките)
- 1 малка глава айсберг
- 40 г пармезан
За соса:
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. горчица
- 2 с.л. майонеза
- 2 скилидки чесън
- сол и черен пипер
- сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата фарфале в 2 литра подсолена вода. Изсипете в гевгир след варенето и отмийте.
2. Хляба нарежете на кубчета, покапете със зехтин, посолете и запечете на 200 градуса за 10 минути.
3. Пилешкото месо обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и запечете на наребрен тиган. След като се поохлади, нарежете на продълговати парчета.
4. Чери доматите разполовете.
5. Айсберга накъсайте в купа. Отгоре добавете фарфалето, чери доматите и месото. Разбъркайте и прехвърлете в индивидуални чинии.
6. Смесете всички компоненти за соса и овкусете салата с него. Отгоре разпределете крутоните и рендосайте по 3-4 ленти пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ