Регистрация

Айсберг с крутони, пилешко и дресинг

Айсберг с крутони, пилешко и дресинг
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2127

Предястие с паста, пилешко, зеленуци и дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешки гърди
  • сол и пипер
  • зехтин
  • 4 филии хляб
  • 400 г чери домати
  • 200 г паста фарфале (пеперудките)
  • 1 малка глава айсберг
  • 40 г пармезан

За соса:

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. горчица
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 скилидки чесън
  • сол и черен пипер
  • сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата фарфале в 2 литра подсолена вода. Изсипете в гевгир след варенето и отмийте.

2. Хляба нарежете на кубчета, покапете със зехтин, посолете и запечете на 200 градуса за 10 минути.

3. Пилешкото месо обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и запечете на наребрен тиган. След като се поохлади, нарежете на продълговати парчета.

4. Чери доматите разполовете.

5. Айсберга накъсайте в купа. Отгоре добавете фарфалето, чери доматите и месото. Разбъркайте и прехвърлете в индивидуални чинии.

6. Смесете всички компоненти за соса и овкусете салата с него. Отгоре разпределете крутоните и рендосайте по 3-4 ленти пармезан.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта