Агнешки език с гарнитура и сос
Пържени агнешки езици с ориз и сос Беарнез.
Бон Апети
Излъчен на 04.04.2018
Варен агнешки език - това най-често правят с този вкусен мускул хората, които по празниците си взимат цяло агне. Но ако искате нещо по-специално, можете да опитате да си сварите по-голямо количество агнешки езици, да ги запържите след това, да ги опикантите с лют пипер и да ги сервирате върху ориз с пресен лук и в компнията на яйчен сос. Получава се идеално ястие, рецептата за което показват Лора и Стоян.
Първо трябва да се сварят езиците в голямо количество вода. За да се получи хубав бульон и да се овкуси месото, се добавя дафинов лист, зърна черен пипер и лук. След това трябва да обелите езиците докато са още топли, защото само така ще махнете ципата лесно. Сварените и обелени езици се нарязват на парчета, запържват се в масло и се овкусяват със сол и лют пипер. А после изчакват и останалата част от ястието.
За соса се разтапя масло. На водна баня се подгряват и разбиват жълтъци с лимонов сок, налива се маслото на тънка струйка и се подправя със сол и пипер щом сосът се сгъсти.
Отделно по желание можете да си приготвите и пролетен ориз като запържите наситнени пресен лук и пресен чесън, добавите ориза след това и после залеете с вода. Готви се до извиране на течността и се подправя. На финала върху ориза полягват хапките агнешки език, а отгоре се залива със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ