Варен телешки език с картофи
Картофи на пара с телешки език и зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 20.06.2017
Лора и Стоян показват едно полезно и нестандарно ястие, което наричат картофена салата, защото се прави от картофи и месо. Щадящата термична обработка на продуктите позволява да се порадваме и на здравословните им качества, а миксът от подправки, който се усеща в блюдото, радва със своята ароматност и апетитност.
За целта трябва да си сварим един телешки език. Получаваме бърза информация за варене на телешки език - можем да разберем дали езикът е готов като го пронижем с нож. Ако от него изтече тъмен сос, значи трябва да се готви още време, ако водата около дупката остане бистра, значи вече е готов. Варенето отнема около 2 часа, но не бива и да го преваряваме, защото се разпада. Друга важна забележка е, че трябва да побързаме да обелим езика докато е топъл, защото в противен случай ципата ще се захване за него и няма да може да се махне.
А докато езикът се вари имаме достатъчно време да пуснем картофите да се сготвят на пара и да наситним останалите продукти - лук, целина, каперси. После смесваме картофите, зеленчуците и обеления и нарязан на кубчета език и овкусяваме с естрагон, горчица, захтин, сол и пипер. Готово е за сервиране. А дали е салата или основно - преценете сами.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ