Регистрация

Ягодова торта с готови блатове

Ягодова торта с готови блатове
Лесно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 3263

Сметанова торта с парченца плодове и сиропирани блатове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 опаковка готови блатове за торта (Можете да си вземете от онези, които са по-тънки или са нарязани на две или три; изберете бели или какаови. А можете и да си изпечете домашни блатове по любимата рецепта.)
  • 450 мл сметана
  • 100 г пудра захар
  • 250-350 г пресни ягоди (или други плодове, които харесвате)
  • 2 с.л. желатин + 6 с.л. вода
  • 120 мл вода
  • 80 г захар
  • какао, ядки, плодове, листенца мента за украса

Начин на приготвяне:

1. Вземете си форма за торти с регулиращи се стени, за да можете да отделите стените от сладкиша, когато е готов. Сложете първия блат най-отдолу.

2. Кипнете водата и разтворете в нея захарта. С топлия сироп полейте блата, но не прекалено щедро, за да може да се реже и вади тортата, без да се разпада. Можете да набодете с вилица на няколко места, но не прекалявайте.

3. Желатина залейте с 6 с.л. халдна вода и оставете настрана. След 15 минути загрейте, без да кипвате.

4. Сметаната разбийте на сняг с пудрата захар. Добавете вътре охладения желатин и разбивайте до получаването на хомогенен крем.

5. Ако работите с три балта, намажете тънак пласт сметана върху първия и захлупете с втория и сиропирайте и него. Ако работите само с два блата, разполовете ягодите по дължина и ги подредете с плоската страна към блата. Отгоре залейте със 70% от крема. Заравнете и похлупете с втория (или последния) блат.

6. Сиропирайте и него не много щедро и намажете останалия сметанов крем. Приберете в хладилник да се стегне хубаво.

7. След 2-3 часа украсете с поръска от какао, крокан или други ядки, резени плодове, листенца мента или друга декорация по избор.

Предупреждавам: Бананите не са подходящи за торти и украси, защото потъмняват лесно, дори и накиснати в лимонов сок, който все пак успява да запази свежестта им известно време.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта