Торта Сахер с шоколад и кайсии
Оригиналната швейцарска торта Сахер.
Необходими продукти:
- 250 г масло
- 250 г захар
- 500 г обикновен шоколад
- 8 яйца
- 230 г много фино брашно
- 1 пакетче ванилова захар
- 1 пакетче суха мая
- 400 г сладко от кайсии
Начин на приготвяне:
1. Смесете маслото и захарта хубаво в купа, докато се получи кремообразна смес.
2. Разтопете 250 г обикновен шоколад на водна баня.
3. Смесете шоколада с крема от маслото и захарта.
4. Разделете белтъците от жълтъците.
5. Прибавете жълтъците в шоколадовата смес.
6. Пресейте брашното, смесете го с маята на прах и прибавете към останалата смес.
7. Разбийте белтъците на сняг и бавно ги обединете с другата смес.
8. Смесете хубаво всички съставки.
9. Налейте крема в намаслена формичка за торта (с диаметър около 25-28 см).
10. Сложете във фурната на 180°C за 50 мин.
11. Оставете да се охлади и разполовете внимателно на два блата.
12. Намажете със сладко от кайсии единия блат и покрийте с другия.
13. Разтопете останалия шоколад (250 г) на водна баня.
14. Намажете хубаво тортата с течния шоколад.
15. Оставете да се охлади и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ