Пандишпанова торта с шоколадов мус
Глазура от шоколад покрива пандишпанов блат с аромат на ванилия.
Необходими продукти:
За пандишпановия блат:
- 1 ч.ч. самонабухващо брашно
- 1 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч. размекнато масло
- 2 яйца
- 1/2 ч.ч. мляко
- 1 ч.л. ванилия
За глазурата от шоколадов мус:
- 100 г размекнато масло
- 2 ч.ч. пудра захар
- 1 с.л. какао
- 2 с.л. мляко
- 3 с.л. разтопен млечен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200°С и намаслете разглобяема форма за торта с големина 20 см. Пресейте брашното в купа. В отделна купа разбийте на крем маслото и захарта, прибавете яйцата едно по едно. Бавно разбъркайте брашното и маслото заедно. Прибавете млякото и ванилията и направете гладка смес. Изсипете в приготвения съд и печете 20 мин. Охладете в съда 10 мин. и след това оставете да се охлади върху решетка.
2. За глазурата, разбийте маслото и пресейте отгоре пудрата захар и какаото. Разбъркайте до хомогенност. Прибавете разтопения шоколад, на вкус. Сложете и млякото, по 1 с.л., докато стане гладък крем, с консистенцията на мус. Разбийте докато стане пухкав.
3. Намажете блата с глазурата и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ