Шоколадово чийз-фондю
Фламбиран шоколадов крем.
Необходими продукти:
- ¼ ч.ч. неосолено масло
- 2 с.л. какао
- ½ ч.ч. пудра захар, пресята
- ⅓ ч.ч. настъргано американско или швейцарско сирене (може също чедар или грюер)
- ½ ч.л. канела
- ¼ ч.л. индийско орехче
- ½ ч.л. ванилия
- ½ ч.л. ментов екстракт
- ¼ ч.л. бадемов екстракт
- ½ ч.ч. мляко
- 1 с.л. бренди
За поднасяне:
- сладолед
- парченца пандишпанов кейк
- парченца шоколадов кейк
- парченца кейк по избор
- бисквити
- бишкоти
Начин на приготвяне:
1. В тенджерка, разтопете маслото на слаб огън.
2. Постепенно прибавете какаото и захарта и разбъркайте енергично до получаването на гладък сос.
3. Прибавете сиренето и смесете много добре.
4. Прибавете канелата, индийското орехче, ванилията, ментовия и бадемовия екстракт.
5. Постепенно прибавете млякото до получаване на желаната консистенция за фондю.
6. Прибавете бренди и без да разбърквате, запалете алкохола.
7. Поднесете върху сладолед или като сос към изброените продукти за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ