Цветно нигири с тофу и ориз
Нещо кто странни суши с рибена паста.
Необходими продукти:
- 300 гр. бъркани яйца с рачешки рулца
- 300 гр. пържено месо
- спаначено тофу с рибена паста
За доматения ориз:
- 3 големи домата
- 1 1/2 ч.ч. ориз
За спаначеното тофу с рибена паста:
- 50 г рибена паста
- 1/2 пакет яйчено тофу, натрошено
- 1 с.л. фино нарязан спанак
Начин на приготвяне:
На доматения ориз:
1. Направете прорез като кръстче в основата на домата.
2. Сложете го в малко кипяща вода за 1 мин.
3. Извадете и сложете в студена вода.
4. Обелете го и го пюрирайте.
5. Измийте ориза и го добавете при доматеното пюре.
6. Добавете вода, ако не е достатъчно, за да се свари оризът (ако използвате 3 големи домата за пюрето, ще са достатъчни за 1 1/2 ч ориз).
7. Добавете 1/2 ч.л. сол (по желание) и сварете ориза.
На спаначеното тофу:
1. Смесете рибената паста и яйченото тофу много добре.
2. Добавете спанака и разбъркайте хубаво.
3. Постелете найлоново фолио на дъното на дълбока купа, за да извадите по-лесно след това съдържанието.
4. Разпределете равномерно сместа.
5. Покрийте с найлоново фолио.
6. Гответе на пара за 15 мин. или до готовност. Може да го запържите по желание до леко покафеняване от всички страни.
7. Извадете и нарежете на парчета.
8. Поднесете с ориза, оформено като нигири.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ