Лесен суши обяд
Японски обяд с риба и кускус.
Необходими продукти:
- 1 краставица
- шепа кафяв ориз
- 150 г сьомга/ риба тон или и двете
- нахут
- соева майонеза
- сол
- черен пипер
- малко спанак по желание
- листове нори
- шепа кус-кус
- няколко бисквитки
Начин на приготвяне:
На сушито:
1. Нарежете краставицата и рибата на дълги ленти. Можете да сготвите рибата, ако не я обичате сурова.
2. Прибавете малко майонеза за вкус. Постелете подложка за суши с найлоново фолио и разпределете ориза върху него. Покрийте с лист нори, намазан с майонеза и прибавете нарязаните продукти. Навийте и нарежете на парчета.
На салатата:
1. Сварете кус-куса и смесете с желаните подправки.
2. Докато се вари, нарежете малко краставица и спанак и ги смесете с много соева майонеза.
3. Когато кус-кусът се охлади, сложете го върху салатата и разбъркайте преди консумиране.
4. Поднесете с хрупкави бисквитки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ