Суши с хляб, шунка и майонеза
Суши с хляб и рачешко.
Необходими продукти:
- 2 филии хляб по избор
- 1 лист нори
- 1 яйце, разбито
- 1 лист маруля
- 1 резен шунка по избор
- 1 рачешко рулце
- 1 резен японска краставица
- майонеза
- масло
- течно тесто за паниране
- галета
- фолио за опаковане
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете тиган с няколко капки олио.
2. Изпържете яйцето като палачинка до готовност.
3. Заделете.
4. Натопете рачешкото рулце в течното тесто и покрийте с галета.
5. Изпържете на маслена баня до златисто-кафяво.
6. Заделете.
7. Отстранете кората на хляба.
8. Приплескайте го хубаво с точилка или с друг подходящ предмет.
9. Изрежете норито с големината на две филийки, разположени една до друга, като оставите допълнително 4 см дължина.
10. Постелете парче найлоново фолио върху работната си повърхност.
11. Отгоре сложете норито.
12. Намажете леко с масло хляба и от двете страни.
13. Сложете върху норито.
14. Намажете леко с масло норито, което не е покрито с хляб.
15. Сложете изпърженото яйце върху хляба.
16. Прегънете или изрежете излишното яйце.
17. Върху него поставете марулята.
18. Сложете шунката, изрязана с размера на марулята.
19. Отгоре поставете краставицата и рачешкото рулце.
20. Сложете малко майонеза.
21. Започнете да навивате хляба.
22. Докато навивате, повдигайте фолиото.
23. С допълнителното нори залепете хубаво рулцето.
24. Увийте рулцето с фолиото.
25. Нарежете на малки кръгчета.
26. Преди консумация свалете фолиото.
Забележки:
1. За да се слепи по-хубаво норито, може да го намажете с масло.
2. Не е задължително да използвате фолио, но така ще се задържи по-здраво рулото и ще се нареже по-лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ