Регистрация

Фондю с крутони

Фондю с крутони
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5099

Размекнати сирена с хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 скилидка чесън, разполовена косо
  • 1 1/2 ч.ч. сухо бяло вино
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 2 ч.л. кирш (черешов ликьор, който можете да замените и с друг ликьор)
  • 225 г ементал, едро настъргано (2 ч.ч.)
  • 225 г сирене грюер, едро настъргано (2 ч.ч.)

За поднасяне:

  • кубчета франзела, набодени на вилици за фондю или на дълги дървени шишове

Начин на приготвяне:

1. Натъркайте вътрешността на тенджерка с дебело дъно с чесън.

2. Прибавете виното и оставете да заври на умерен огън.

3. Смесете царевичното нишесте и кирша в чаша.

4. Постепенно прибавете сирената в тенджерата и бъркайте непрекъснато със зигзагообразни движения, за да не стане сиренето на топка, а да се разтопи на крем. Не бива да завира.

5. Прибавете сместа с царевично нишесте и отново разбъркайте фондюто.

6. Оставете да заври и разбърквайте до сгъстяване - 5 - 8 мин.

7. Прехвърлете фондюто върху портативно котлонче и поднесете с хляба за потапяне.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта