Регистрация

Пресни картофи с фондю от три сирена

Пресни картофи с фондю от три сирена
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2897

Картофи с нежен сос от сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.л. зехтин
  • ½ ч.ч. нарязан лук
  • 1 ч.ч. и 2 с.л. сметана за разбиване
  • 1 (225 г) пакет крема сирене, на стайна температура
  • 1 ч.ч. прясно настърган пармезан (около 60 г)
  • ½ ч.ч. настъргано сирене грюер (около 50 г)
  • ¼ ч.л. индийско орехче
  • 450 г необелени големи червени картофи, нарязани на парчета от по 2,5 см
  • 6 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. зехтин Еxtra virgin
  • 1 с.л. нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете зехтина в тенджерка на умерен огън.

2. Прибавете лука и сотирайте до омекване за около 4 мин.

3. Намалете огъня до слаб.

4. Прибавете сметаната, крема сиренето, пармезана и сиренето грюер.

5. Разбийте до гладкост за около 3 мин.

6. Прибавете индийското орехче.

7. Овкусете със сол и пипер.

8. Свалете от огъня.

9. Смесете картофите с 6 ч вода и сол на вкус в голяма тенджера.

10. Оставете да заври на силен огън.

11. Намалете огъня до умерен и варете до омекване на картофите - около 6 мин.

12. Отцедете и прехвърлете картофите в купа.

13. Прибавете зехтин и магданоз и разбъркайте, за да се покрият хубаво.

14. Добавете на вкус сол и пипер.

15. Фондюто и картофите могат да се приготвят 1 ден предварително. Покрийте ги поотделно и оставете в хладилника.

16. Преди поднасяне, разбийте фондюто за 5 мин. с бъркалка за яйца на умерен огън докато се разтопи.

17. Притоплете картофите в загрята на 180°С фурна за 10 мин.

18. Сложете картофите в чиния и набодете всеки с дървен шиш.

19. Поднесете с топлото фондю.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта