Крем от сирене с карамел
Сладко сирене с ванилия и канела в карамелен сос.
Необходими продукти:
- 150 г захар
- 1/3 пакет канела
- 1 с.л. вода
- 100 г обезсолено бяло сирене
- щипка сол
- ванилия или лимонови корички по желание
Начин на приготвяне:
1. В касерола на слаб до умерен огън разтворете захарта във водата. Щом се превърне в карамел, не чакайте да започне да потъмнява, а добавете канелата. Разбъркайте.
2. Трошете сиренето на ситно и прибавяйте, като бъркате постоянно. Щом вкарате цялото сирене, добавете щипката сол и започнете да разбърквате докато се получи крем.
3. Подправете по желание с ванилия или лимонови корички. Дръжте на огъня, докато сместа стане с гъстотата на кондензирано мляко.
4. По желание поднесете с препечен хляб за потапяне или като крем десерт с лъжичка от любимия конфитюр.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ