Тарталета с шоколадово фондю
Ягодова закуска или десерт с шоколад и плодове.
Необходими продукти:
- 6 готови тарталети
- 250 мл 35% бита сметана
- 1/2 пакет полу-сладък или или млечен шоколад
- ягоди или друг плод по желание.
- захарни пръчици за украса
- пудра захар за украса
- бял шоколад, разтопен, за украса
- шоколадов ликьор за аромат
Начин на приготвяне:
1. Разбийте сметаната до сгъстяване, около 5-10 мин.
2. Разтопете шоколада и го добавете към сметаната. Разбъркайте хубаво.
3. Добавете малко шоколадов ликьор за аромат (по желание).
4. Охладете муса в хладилника, докато се посгъсти.
5. Почистете и нарежете ягодите, подредете ги в чиния и поднесете с муса. Може също така мусът да е насипан в купичка, където да се потапят ягодите.
Или:
1. Междувременно разтопете още малко шоколад и намажете на тънък слой в тарталетите. Когато мусът се втвърди, напълнете със сметановия крем, така че да напълни тарталетата наполовина.
2. Сложете плодове за украса и/или декорирайте по свой вкус и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ