Регистрация

Телешки език с гъби в сос Бешамел

Телешки език с гъби в сос Бешамел
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 9069

Запечен език с масло, мляко, печурки и лук под кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 грама пресни гъби или един буркан консервирани
  • 1 глава лук
  • 200 грама варен телешки език
  • 150 грама настърган кашкавал
  • 1 с.л. масло
  • 1 ч.л. брашно
  • 200 мл мляко
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете езика и гъбите на парченца, а лука - на полумесеци. Запържете гъбите с лука до леко покафеняване и после прибавете езика.

2. В малка тенджерка разтопете маслото и прибавете в него брашното. Запържете при непрестанно бъркане за около 30 секунди. 

3. Изсипвайте и млякото на тънка струя така, че сосът да се сгъсти. 

4. В тавичка изсипете запръжката от гъби, лук и език, овкусете със сол и пипер и долейте млечния сос. Поръсете с настърган кашкавал.

5. Запечете до сгъстяване на соса и покафеняване на кашкавала.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта