Регистрация

Сьомга с портокалова салса и нар

Сьомга с портокалова салса и нар
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4042

Сьомга с полента и салса от плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За сьомгата:

  • 900 г сьомга, нарязана на филета
  • кашерна сол
  • черен пипер
  • зехтин

За салсата:

  • 1 голямо авокадо, нарязано
  • 1 средна глава червен лук,нарязан
  • 1 голям безсемков портокал, нарязан
  • 2 клонки домати, без семките и нарязани
  • 1 персийска краставица, нарязана
  • сок и кора от 2 лимона
  • 4 скилидки чесън, нарязан
  • 1 чушка, нарязана (серано)
  • 2 ч.л. нектар от агаве
  • 1 ч.л. кашерна сол
  • 1/3 чаша пресен кориандър, нарязан
  • ¾ ч.л. семена кимион

За полентата:

  • 1 чаша мляно жълто царевично брашно
  • 2 чаши луковици копър, нарязани
  • 100 г мексиканско сирене, натрошено (кесо фреско)
  • 1/3 чаша пресен кориандър, нарязан
  • 2 с.л. кашерна сол

За глазурата:

  • 1 чаша сок от нар
  • 2/3 чаша порт вино
  • сока от 1 голям безсемков портокал

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки за салсата в средно голяма купа. Поставете в хладилник, за да се ароматизира всичко заедно.

2. Пригответе полентата според указанията на пакета. Веднага след като разбъркате царевичното брашно с водата, сипере вътре копъра, кесо фреското и солта. Сгответе според указанията на пакета. Разбъркайте вътре кориандъра непосредствено преди сервиране.

3. Докато полентата стане готова, смесете всички съставки за глазурата в плитък тиган. Загрейте ги на средна към слаба температура, докато леко се сгъстят, около 10-15 минути. Разбърквайте периодично.

4. Докато полентата и глазурата се готвят, овкусете сьомгата от двете страни със сол и пипер.

5. Сипете малко зехтин в грил тиган. Когато загрее, сложете сьомгата. Печете от двете страни, около 4-6 минути на всяка страна.

6. Сервирайте рибата върху горещата полента. Върху тях сложете малко салса и поръсете с глазурата.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Чер
  2. 40
  3. 800
  4. тиган
  5. 41
  6. 50
  7. 64
  8. 36
  9. супа
  10. Мъфини

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта