Сьомга, панирана в горчица и подправки
Хрупкава пържена сьомга с лимон.
Необходими продукти:
- 150 г филе от сьомга, обезкостено
- 2 с.л. сол
- 2 с.л. черен пипер
- 8 с.л. горчица
- 2 с.л. пресен естрагон, нарязан
- 2 с.л. пресен магданоз, нарязан
- 1/3 ч.ч. галета
- сокът на 1 лимон
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Извадете сьомгата от хладилника, преди да я сготвите, и натрийте двете страни на всяко филе със сол и черен пипер.
2. Смесете горчицата, естрагона, магданоза, галетата и лимоновия сок в купа и ги оставете настрана.
3. Нагрейте един тиган на силен огън и излейте зехтина вътре. Изчакайте, докато зехтинът се нагорещи много силно, преди да сложите сьомгата.
4. Намалете огъня на средна степен и пържете рибата 2 мин., след което я обърнете.
5. Намажете опечената страна на сьомгата със сместа с горчицата и продължете да пържите 2-3 мин., докато сьомгата напълно се изпържи.
6. Ако искате, обърнете рибата с намазаната с горчица страна надолу и я пържете 30-60 сек., преди да я свалите от огъня.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ