Царевични палачинки с печено пилешко и бекон с банани
Солени палачинки с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 3-4 пилешки гърди
- брашно
- 1 яйце
- галета
- 2-3 банана
- бекон
- чери домати
- сол, черен пипер, ароматна сол
- около 175 г консервирана царевица
- 50 г брашно
- 2 яйца
- шепа нарязан див лук
- 3 с.л. масло
- сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 175°С.
На пилешкото с бекон и банани:
1. Оваляйте пилешките филета в брашно, след това ги потопете в разбитото яйце и накрая в смес от галета, сол и пипер.
2. Намаслете огнеупорен съд, сложете пилешкото и оставете във фурната за около 15 мин.
3. Обелете бананите и ги нарежете на половинки. Нарежете също доматите на половинки, а бекона на парчета.
4. Извадете пилето от фурната и го покрийте с доматите, бекона и бананите.
5. Поръсете с ароматна сол и галета върнете съда във фурната за още 15 мин.
Докато се пече пилешкото, пригответе царевичните палачинки:
1. Отцедете царевицата.
2. Добавете щедра щипка сол при брашното.
3. Добавете и яйцата и смесете хубаво до гладкост.
4. Внимателно добавете нарязания див лук и царевицата в течното тесто.
5. Разтопете малко масло в малко тиганче, налейте от течното тесто, така че да покрие равномерно дъното и запържете от двете страни до златисто.
6. Поднесете с палачинките, покрити с печеното пилешко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ