Суфле с дулсе де лече
Кексчета с кондензирано мляко.
Дулсе де лече представлява карамелизирано кондензирано мляко - продукт, който прави десертите неустоимо вкусни и привлекателни. В тази рецепта на Tasty виждаме как се правят лесни и много ефектни лава кейкове (не е коректно да наричаме сладкиша суфле, защото според кулинарните закони в суфлетата винаги има бити белтъци).
Просто разбиваме с миксер консерва дулсе де лече с брашно и разтопено масло и после добавяме сместа в купа, където предваритено са разбити 2 яйца и два жълтъка. Следва да си намаслим любимите формички за суфле или брюле, да прехвърлим в тях сместа и да я запечем. А дали ще поднесете със сладолед, плодове, бита сметана или чисто - зависи от вас.
Гледайте в прикаченото видео как точно се прави сладкишът, а точните дози на продуктите и начина на приготвяне стъпка по стъпка - вижте ТУК!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ