Шоколадово суфле с мляко и белтъци
Въздушни кексчета с бити белтъци и шоколадов крем с мляко и жълтъци.
Шоколадово суфле - любим десерт за гости и семейни събирания на по-пищна вечеря, който се приготвя сравнително бързо и радва с ефектна визия и уникален вкус. Именно такъв сладкиш прави Иван Звездев в канала Кухнята на Звездев, за да докаже, че вкусният резултат не винаги изисква много работа и вещина в кухнята. Ако спазвате стрикно стъпките, няма къде да сбъркате.
Първо към студеното мляко се добавя нишестето. Разбърква се и се подгрява без да кипва, но все пак да пари при допир. Следва с този крем да се залее шоколад - можете да използвате на капки или шоколад на блокчета с по-висок процент какао. Разбърква се до разтапяне с добавка на какао на прах. След леко охлаждане се добавят два жълтъка, а в друга купа се разбиват на сняг 4 белтъка със захар. После нежно белтъците се вкарват в шоколадовата част и се абсорбират с шпатула и кръгови движения без агресивно бъркане.
Полученият крем се разпределя в поръсени със захар формички за суфле и се пъхват за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. После сладкишът е готов - пухкав, благоуханен, красив и много вкусен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ