Бързи суфлета с течен шоколад
Малки кексчета с течен шоколадов център.
Необходими продукти:
- 250 г течен шоколад
- 4 яйца
- 1 с.л. захар
- масло и какао за намасляване
Начин на приготвяне:
1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
2. Изсипете течния шоколад в купа, добавете жълтъците и разбийте с микер.
3. Измийте и подсушете бъркалките на миксера. В друга купа изсипете белтъците, разбийте на пяна, добавете захарта и продължете да разбивате докато се получи пухкав сняг.
4. Изсипете белтъците при шоколадовата смес и с шпатула внимателно разбъркайте до хомогенност.
5. Намажете с масло купички за мъфини, брюле или суфле. След това поръсете с какао и оттръскайте излишното. Разпределете в тях шоколадовата смес. В зависимост от размера на съдинките ще получите между 4 и 6 порции. Не пълнете до горе, защото суфлето ще се раздуе.
6. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна. Ако работите със силиконови или тънки метални формички, ще ви трябват около 13-14 минути. При дебелите порцеланови времето е 17 минути.
7. Сервирайте докато е топло. Има изкусителна течна сърцевина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ