Супа с месо и кашкавал
Чорба с месен бульон, кашкавалена сърцевина, масло и индийско орехче.
Необходими продукти:
- 40 грама масло
- 20 грама брашно
- 400 мл мляко
- 1,3 литра телешки или пилешки бульон
- 200 грама телешко или пилешко варено месо
- 125 грама настърган кашкавал
- сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
1. Затоплете бульона до кипене без да го оставяте да заври.
2. Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие, добавете брашното и запържете до златисто.
3. При непрекъснато бъркане добавете брашното в бульона като внимавате да не се образуват валци.
4. След това на тънка струя добавете и млякото и изсипете нарязаното на хапки месо.
5. Оставете супата да заври и да кипи 5-8 минути.
6. Махнете от котлона и когато спре да ври, добавете рендосания кашкавал. Температурата на течността трябва да е под 100 градуса, за да не се пресече.
7. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче и по желание поднесете с наситнени пресни билки и подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ