Спагети болонезе с чеснов хляб
Лесно | Порции 5
| Видяна: 4470
Украсени със сирене и пипер и поднесени с чесново хлебче.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. сос маринара
- 500 г нетлъста телешка кайма
- 1 консерва гъби (по желание)
- 1/2 ч.ч. настъргано сирене (по избор)
- шепа спагети
- 2 с.л. зехтин extra virgin
- вода
За сервиране:
- чеснов хляб
- настърган пармезан
- едро смлян червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Размразете месото в микровълновата фурна на висока степен за 5-7 мин. Отстранете течността.
2. Сложете каймата в тенджерка с 3 ч.ч. сос маринара, прибавете гъбите и сиренето и оставете на слаб огън да се сгъсти.
3. Междувременно сварете спагетите ал денте и ги изплакнете със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Поръсете с малко зехтин и ги сипете в чиния за сервиране.
4. Полейте с щедро количество от месния сос.
Най-важните съставки
вода, гъби, зехтин Extra Virgin, настърган пармезан, сирене, сос маринара, спагети, телешка кайма, червен пипер, чеснов хляб нан
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ