Запържени вегетариански спагети с фъстъци и сусам
Вегетариански запържени спагети с фъстъци и сусам.
Запържени вегетариански спагети с фъстъци и сусам
1. В купа, разбийте заедно:
1/3 чаша соев сос, ¼ течно фъстъчено масло, 1/8 чаша дестилиран оцет, 1/8 чаша мирин, 4 с.л. сусамово олио, 1 с.л. мед, 2 с.л. олио от рапица (регулирайте количествата на съставките според вкуса си) и смлян пипер.
2. Загрейте тиган уок. Добавете 4 с.л. зехтин. Задушете 1 нарязана скилидка чесън, 1 с.л. джинджифил (настърган) и 1 средна глава лук (на резенчета). Междувременно, сварете 200 грама спагетини в подсолена вряща вода, докато омекнат добре.
3. Добавете ½ червена чушка (тънко нарязана), ½ зелена чушка (тънко нарязана) и 1 чаша моркови, нарязани на ивички. Задушете за 1 минута. (Можете да импровизирате и за използвате каквито зеленчуци желаете). Тъй като температурата в уока е много силна, ще се задушат бързо. Така че не правете нищо друго междувременно.
4. Бързо добавете готовите спагети в уока и залейте отгоре със соса. Разбърквайте добре в тигана за една минута. Веднага прехвърлете в съд за сервиране.
5. Гарнирайте с печен сусам.
Съставки:
- Филета от сьомга
- Соев сос Кикоман
- Настърган чесън
- Настърган джинджифил
- Мед
- Мирин
- Пипер
- Соев сос
- Фъстъчено масло
- Дестилиран оцет
- Сусамово олио
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ